Őszi vásár 2011

Szék Község önkormányzata, a ,,Magyar örökség” díjjal 2011-ben kitüntetett település, első alkalommal rendezi meg ,,Széki őszi Vásár” címen a falunapokat október 29-én és 30-án. Szeretettel várják és szívesen fogadják mindazokat, akik újdonságot, vagy régiséget szeretnének értékesíteni ezen a rendezvényen. Továbbá várják azon csoportok jelentkezését, akik főzőtudományukat szeretnék bemutatni a nagyközönség előtt és mindemelett díjat is szeretnének nyerni. Ugyanis díjazva lesz a legkisebb, legnagyobb, legfinomabb és legeredetibb töltöttkáposzta. Az önkörmányzat vezetősége szerint a legfontosabb a részvétel, hogy minél nagyobb számban legyünk együtt, ezért szeretettel várunk mindenkit!

Helyszín: Forrószeg, III. u. – a futbalpálya mellett

Október 29 – Szombat (Őszi vásár)

– 09:00 zenés hívogatás a vásárba
– 11:00 Töltöttkáposztafőző verseny ( verseny a legfinomabb, a legkissebb és a legeredetibb töltöttkáposztáért )
– 12:00 A kirakodóvásár kezdete Kulturális műsorok gyerekeknek és felnötteknek
– 16:00 Zsűrizés
– 17: Eredményhírdetés valamint díjkiosztás – A versenyt, népzene, koncert valamint tüzijáték követi

A káposztaföző versenyre Október 20-ig lehet jelentkezni, Vigh Istvánnál! Telefon: 072053924

Október 30 – Vasárnap

Október 30 – Vasárnap
12:00 Kirakodóvásár
Gulyásfőzés
Szilvapálinkakóstolás
Kulturális műsorok, népzene és végül koncert.

szeki vasar
szeki vasar 2
szeki vasar
szeki vasar 4
szek vasar 5
szek vasar 6
szek vasar 7
szeki vasar - comuna sic - Targ

Röviden a vásárról

A kirakodóvásár fő programja a szombaton megszervezett töltöttkáposztafőző verseny valamint a vasárnap lezajlott gulyásföző verseny volt. Mindkét versenyen részt vettek a helyi szervezetek csoportjai valamint széki lakosok is, de magyarországi és szlovákiai versenyzők is. Fő díjazottak voltak a széki származásu, kolozsvári Zsoldos István valamint a széki Szalmakalap tácegyüttes csapata. Mindkét nap rendezvényét nagyban színesítették a kulturális műsorok, amelyek közül kiválóan szerepeltek a Tarisznyás együttes, a Yess együttes, valamint a tordaszentlászlói, bálványosváraljai, mócsi, szamosújvári Téka, kalotaszentkirályi táncosok, a kolozsvári Bábszínház és természetesen a széki Szalmakalap együttes és a széki óvodások is. Fő konferáló Bardócz Sándor volt, aki emelett még zenészként is fellépett. A főpolgármester és alpolgármester ezúttal nem csak kitűnő szervezői képességét mutatta meg, hanem műsorvezetűi talentumát is, mert mindvégig vidám hangulatot tudtak teremteni A rendezvényt nagyszerű tüzijáték zárta.

A széki lakosok nagy tetszéssel és megelégedéssel nyugtázták az Őszi Vásár elindítását, a vendégek is szemmel láthatóan jól érezték magukat, úgy, hogy jövőre mindenki várja a folytatást.